След ликвидацията на един от най-подлите колаборанти Иля Кива - ГУРМО се обърна с предупреждение и към други украински предатели

Иля Кива е едно от лицата на руската пропаганда

Предателят и колаборант Иля Кива
Предателят и колаборант Иля Кива Източник: Telegram

След убийството на бившия депутат и предател Иля Кива, украинското разузнаване се обърна към други предатели, които са преминали на страната на Москва и подчерта, че единственият сигурен изход за тях е да признаят вината си пред Украйна. Това съобщи представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Андрей Юсов в ефира на телемаратона, цитиран от Главред.

 

"Можем да потвърдим и заявим факта (на ликвидацията на Кива, бел. ред.). Искаме да се обърнем към други сътрудници (на държавата агресор, бел. ред.) и предатели, военнопрестъпници - най-сигурният начин за вас е да се предадете на украинското правосъдие. Особено, когато вече има присъда (срещу тях, бел. ред.). Що се отнася до справедливото наказание, то със сигурност ще настигне всеки престъпник", подчерта Юсов.

 

Той обясни и защо пропагандистите се въздържат от разпространение на снимки от смъртта на Иля Кива в интернет. "Иля Кива е едно от лицата на руската пропаганда напоследък. И, разбира се, тази история е особено болезнена и досадна за руските пропагандисти, нейното прекомерно популяризиране. Затова може би виждаме такива резултати", каза той.

 

Следствен комитет на Русия
Следствен комитет на Русия Източник: Telegram

Бившият украински депутат Иля Кива бе намерен  в сряда мъртъв в Московска област. Според руското следствие той е застрелян. "Украинская правда" разкри, като се позова на свои събеседници в силовите структури в Киев, че той е убит от Службата за сигурност на Украйна (СБУ). Това потвърди и сайтът "Суспилне". 

 

За смъртта на Кива, на 46 години, се съобщаваше от множество (включително свързвани с руските служби) канали в последните часове. 

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени