След операция на ГУРМО, руски Ми-8 е преминал на служба във ВСУ

Семейството на заговорника е било изведено предварително от Русия.

Руският хеликоптер Ми-8
Руският хеликоптер Ми-8 Източник: Украинска правда

В резултат на дълга операция на ГУРМО (украинското военно разузнаване), руски Ми-8 се е приземил в една от военните бази на ВСУ. По-рано днес главният редактор на украинският интернет портал "Цензор.нет" Юрий Бутусов чрез Телеграм канала си разказа как руският хеликоптер с целия си екипаж е долетял до летище Полтава съвсем умишлено.

 

След като историята стана медийно достояние от ГУР внесоха разяснения. Оказва се, че руският хеликоптер не е летял до град Полтава, а е кацнал близо до границата в Харковска област. Украинското разузнаване е привлякло пилота на машината, докато другите двама на борда не са знаели какво се случва. Според някои информации те са били убити. Семейството на заговорника е било изведено предварително от Русия, съобщава "Украинска правда". 

 

Отбелязва се, че хеликоптерът е напълно непокътнат и ще може да бъде използван за нуждите на ВСУ след подробен оглед и проучване на оборудването. Представителят на ГУРМО на Украйна Андрий Юсов потвърди, че такова събитие наистина е имало, но избегна подробности.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени