Смени съпруга си за колбаси: Руски регион подари на жените на унищожени в Украйна руснаци продукти

В Курска област на Руската федерация майките на починалите окупатори са получили кърпи и торти, а в Република Тива семейства на "мобики" (мобилизирани, бел. ред.), ликвидирани в Украйна са "компенсирани" с дърва за огрев

Руски регион подари на жените на унищожени в Украйна руснаци продукти
Руски регион подари на жените на унищожени в Украйна руснаци продукти Източник: Администрацията на Владивосток

Администрацията на Владивосток е предоставила на съпругите на руските военни, ликвидирани в Украйна, хранителни пакети. Според  УНИАН администрацията е заявила, че представянето на подаръците се е състояло съвместно с компанията "Ратимир", която се позиционира като "една от водещите руски марки месни продукти в Далечния изток". "Ратимир" произвежда колбаси, кренвирши, пастет, консерви и полуфабрикати.

 

Прави впечатление, че първоначално градските власти са решили да се похвалят с раздаването на хранителните комплекти в Telegram канала на администрацията, а след като медиите са обърнали внимание на публикацията, тя е изтрита.

 

Подаръци за съпруги и майки на руски окупатори
Семействата на участниците в кървавата завоевателна война, отприщена от Русия срещу Украйна, редовно получават смешни подаръци от руските власти – дърва за огрев, колбаси, кърпи.

 

В началото на февруари роднините на унищожени "ДНР-овци" от Москва получиха кожени палта, беше заснета пропагандно видео, където жените благодариха на Русия с "чисто сърце", както бе заявено.

 

Интересното е, че по-късно една от участниците във видеото, Валя, заяви, че коженото палто й е отнето веднага след записа. Тя сподели възмущението си в социалните мрежи, без да си дава сметка колко цинична е размяната на починалия й мъж за връхни дрехи. Единственото недоволство, което тя сподели е, че подаръкът й е отнет.

 

В Московска област 10 кг картофи и моркови бяха представени на семената на мобилизираните, а в Якутия - еленско. 

 

В Курска област на Руската федерация майките на починалите окупатори са получили кърпи и торти, а в Република Тива семейства на "мобики" (мобилизирани, бел. ред.), ликвидирани в Украйна са "компенсирани" с дърва за огрев.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени