Смях в залата: Руското контраразузнаване открило официално оповестената и ежедневно рекламирана чатбот мрежа "eVorog" в Telegram

В понеделник например украинското министерство обяви, че eVorog вече е използван от почти 300 000 души и отново насърчи абонатите си да разкажат за него на своите познати в окупираните територии

Според Neuralink вече има технологии за възкресяване на динозаврите. В Русия вероятно я ползват, а динозаврите са в контраразузнаването
Според Neuralink вече има технологии за възкресяване на динозаврите. В Русия вероятно я ползват, а динозаврите са в контраразузнаването Източник: Zonanews

Руската държавна информационна агенция РИА Новости съобщава тази сутрин, че контраразузнавачи са разкрили "тайна чат мрежа" на украинските специални служби, чиито потребители са били насърчавани да докладват за движението на руските войски с цел последващи удари срещу тях.

 

По данни на РИА са привлечени патриотично настроени активни потребители на социалните мрежи, които са попаднали в полезрението на украинските специални служби, а след това са били поканени да сътрудничат.

 

Интерпретацията в руската държавна агенция говори за шпионска мрежа, която се ръководи от представители на неонацистката организация "Десен сектор".

 

Съществуването на чатбот обаче изобщо не е тайна. Когато войната започна, украинските власти създадоха чатбот "eVorog" в Telegram именно с тази цел - за да могат потребителите да докладват за местоположението и движението на руските части. И не веднъж го прокламираха публично.

 

Имената на потребителите са тайна - това е смисълът на чатбота - но самото му съществуване никак не е тайно, напротив: украинското министерство на цифровата информация активно го популяризира.

 

В понеделник например Министерството обяви, че eVorog вече е използван от почти 300 000 души и отново насърчи абонатите си да разкажат за него на своите познати в окупираните територии.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени