Снежен апокалипсис в цяла Европа

Снежните бури в Германия предизвикаха стотици пътни инциденти и километрични задръствания, на много места бе спрян общественият транспорт

Снежен апокалипсис в цяла Европа
Снежен апокалипсис в цяла Европа Източник: EPA

Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия, включително 37-километрово задръстване, при което стотици коли и камиони бяха блокирани часове наред при минусови температури, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в град Билефелд каза днес, че стотици автомобили са били блокирани цяла нощ при задръстването на магистрала А2 в западната част на Германия. Спасителни екипи са минавали от автомобил на автомобил и са раздавали одеяла и топли напитки.

"Общата ситуация е сериозна. Ще мине много време", докато бъде сложен край на задръстването, заяви говорител на билефелдската полиция.  Задръствания заради снега и заледените пътища имаше също в източната провинция Бранденбург и централната провинция Хесен. В няколко региона беше частично спряно движението на влаковете, а снегорини работеха денонощно за разчистване на снега и леда от релсите.

Транспортният министър Андреас Шойер призова германците да останат по домовете си и да избягват пътувания. Националната метеорологична служба заяви, че днес се очаква още сняг в Северна Германия.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени