София Вергара изигра ужаса на Пабло Ескобар - злата наркобаронеса Гризелда Бланко (ВИДЕО)

Гризелда остава в историята като първата жена престъпник, натрупала милиарди от криминалната си дейност

София Вергара като Гризелда Бланко
София Вергара като Гризелда Бланко Източник: Epscapo

51-годишната актриса от колумбийски произход София Вергара прави голям скок от комедията към сериозните драматични роли. Вергара ще изиграе ролята на най-злата наркобаронеса, от която дори самият Пабло Ескобар е имал страх, пише Дарик. Историята на Гризелда Бланко е повече от потресаваща - тя създава един от най-печелившите наркокартели в историята и става първата жена престъпник, натрупала състояние от милиарди долари.

 

"Гризелда Бланко е била забележителна жена, чиято безпощадна, но същевременно гениална тактика създава империя за милиарди долари", споделя София, чиято героиня също е родена в Колумбия. Историята ѝ ще бъде разказна в кратък сериал от стрийминг платформата Netflix.

 

Коя е била Гризелда
Колумбийската кокаинова главатарка става известна с това, че е убивала всичко по пътя си - хора, които просто не харесвала как я гледат, стриптизьорки и любовници на мъжете си, съперници в наркобизнеса и дори съпрузите си. Майката на четири деца се издига в класацията в доминирана от мъже индустрия, ликвидира и тримата си съпрузи, убива стотици хора и трупа зашеметяващо лично богатство, живеейки в лукс и разкош.

 

Гризелда Бланко
Гризелда Бланко Източник: Bigpicture.ru

Гризелда Бланко е родена през 1943 г. в крайна бедност в колумбийския град Картахена. Майка ѝ е алкохоличка и проститутка. Семейството ѝ се премества в Меделин, където на 11-годишна възраст Гризелда отвлича младо момче с богати родители. Нейните родители не приели насериозно поискания подкуп, затова бъдещата наркобаронесата застрелва момчето.

 

Едва на 12 години тя вече е проститутка и джебчийка, а на 13 живее със сводник и фалшификатор на име Карлос Трухильо. Двамата се женят и имат три деца, но Гризелда го ликвидира, когато личните им отношения започват да влияят на бизнеса.

 

Следващият брак на Бланко, този път с Алберто Браво, трафикант на кокаин, я отвежда в края на 60-те години в Куинс, Ню Йорк. Там те създават своята контрабандна империя, прикрита зад фирма за внос на дрехи. Тогава на Гризелда ѝ хрумва идеята да прави дамско бельо, в което има специални тайници, в които крият кокаина, а красиви жени я пренасят незабелязано в САЩ.

 

Бизнесът с дрога процъфтява през 70-те години и колумбийката се утвърждава като основен фактор на наркопазара в щатите. Тя работи в сътрудничество с картела Меделин на приятеля си от детството Пабло Ескобар. В един момент Гризелда започва да подозира втория си мъж, че заделя тайно пари от общия им бизнес. Вади пистолет, който крие в ботуша си от щраусова кожа и хладнокръвно го убива, въпреки, че и той успява да я рани в схватката.

 

Следват още мъже, много дрога, и още повече шокиращи убийства. "Една от причините тя да се задържи толкова дълго на повърхността е бил факта, че е жена", смята актрисата София Вергара. "И като жена никой не е вярвал, че Гризелда е способна да извърши всички тези ужасяващи престъпления. Да не забравяме, че през това време е била и майка - отглеждала е четирите си деца, докато се е превръщала в чудовище", добавя колумбийката.

 

София Вергара смята, че е родена да изиграе тази роля, защото е израснала в Колумбия именно когато бизнесите на Пабло Ескобар и Гризелда Бланко са били в своя разцвет и е наблюдавала случващото се от първо лице. През 2017 г. излезе игрален филм за кокаиновата кралица, в който главната роля се играе от Катрин Зита Джоунс. Сериалът във София Вергара ще се състои от шест епизода. Премиерата му ще бъде в Netflix на 25 януари 2024 г.

 

Още от "Светът"

Камала Харис започна кампанията си с малка преднина по популярност пред Тръмп

Харис бързо консолидира подкрепата на партията си, след като 81-годишният Байдън се отказа от кампанията си за преизбиране под натиск от страна на членове на неговата партия, които се тревожеха за способността му да победи Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Британският министър на отбраната оцени състоянието на въоръжените сили като "много по-лошо, отколкото си мислехме"

Той каза това на фона на предупреждението на бившият командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят" и да обмислят как да се защитят от нова световна война

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени