Солени глоби за неваксинираните италианци над 50 години

Изключение се прави единствено за хората, които не могат да се имунизират по медицински причини

Италия
Италия Източник: Pixabay
Солена глоба грози италианците на възраст над 50 години, които не са ваксинирани срещу коронавирус, съобщават местните медии. Това реши правителството на Италия, което на 8 януари въведе задължителна ваксинация за възрастовата група над 50 г. На гражданите е предоставена възможност, преди да бъдат санкционирани, през февруари да си поставят поне първата доза от препарата. В противен случай ще трябва да заплатят глоба в размер на 100 евро.
 
Изключение се прави единствено за хората, които не могат да се имунизират по медицински причини.
 
От 15 февруари всички италианци на възраст над 50 години трябва да предоставят зелени сертификати, за да получат достъп до работното си място. За целта обаче те трябва да са преминали пълен курс на ваксинация или да са преболедували коронавируса.
 
В случай че не могат да отидат на работа, неваксинираните не подлежат на финансова компенсация и ще загубят заплатата си за времето, в което са отсъствали.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени