Спасителни екипи откриха черните кутии на разбилия се индонезийски самолет

Ръководителят на Националната издирвателно-спасителна агенция Багус Пурухито съобщи, че " в района на рухването на самолета пристигна кораби, оборудвани със специална техника, която трябва да помогне за локализирането на черните кутии"

Ръководителят на Националната издирвателно-спасителна агенция на Индонезия Багус Пурухито
Ръководителят на Националната издирвателно-спасителна агенция на Индонезия Багус Пурухито Източник: dani-hariankepri.com

Издирвателна група е открила местоположението на двете черни кутии на разбилия се индонезийски самолет на компанията Sriwijaya Air. За това съобщи ръководителят на Националната издирвателно-спасителна агенция Багус Пурухито.
"Определихме местополжението на кутиите по сигналите, които излъчват", обясни той. 
По думите му "в района на рухването на самолета пристигнаха корали със специална техника,  оборудвани със специална техника, която трябва да помогне за локализирането на черните кутии.

"Надяваме се да открием кутиите възможно най-бързо, това е приоритетна задача № 1 за нас в момента", завърши Багус Пурухито.

Източник: ТАСС

Още от "Светът"

Съливан: Конгресът трябва да реши дали да продължи да подкрепя Украйна или ще пренебрегне уроците, които сме научили от

Новият пакет предлага допълнителни $61 милиарда долара за Украйна, главно за закупуване на оръжия от САЩ, както и $14,3 милиарда за Израел, което включва 10,6 милиарда долара за оръжия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени