Спасителни екипи откриха останки от разбилия се индонезийски самолет

Части от пътническия лайнер са открити между островите Лаки и Ланканг, част от архипелага Серибу, уточни представител на ВМС на Индонезия, предаде ТАСС

Спасителни екипи откриха останки от разбилия се индонезийски самолет
Спасителни екипи откриха останки от разбилия се индонезийски самолет Източник: BeritaSatu Photo

"Успяхме да открием части от фюзелажа, който са оцветени в цвета на авиокомпанията Sriwijaya Air, също така кабели, част от шасито", казва представителят на ВМС на Индонезия Фахрул, цитиран от портала Kompas. Той допълва, че части от лайнера са намерени между островите Лаки и Ланканг, които са част от архипелага Серибу. 
"Много скоро ще пренесем откритото на брега", добавя Фахрул.

Самолет Boeing 737-524 на авиокомпанията Sriwijaya Air изпълняваше полет от Джакарта до Пантианак в събота, когато четири минути след излитането изчезна от радарите на летището. На борда на самолета се намираха 50 пасажери и 12 члена на екипажа на самолета. Заместник-директорът на Националната издирвателно-спасителна агенция Сурио Аджи каза тогава, че наземните служби не са получавали никакви аварийни сигнали от нито един самолет, който се намира в тяхната зона на отговорност. Нещо повече, дори спътниковата система за наблюдение на съседна Австралия не е засякла никакви сигнали. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени