Спонсори от Демократическата партия замразиха $90 милиона, докато Байдън не се оттегли от президентската надпревара

Събеседниците на изданието подчертаха, че решението е пряко следствие от неуспешния дебат на Джо Байдън с политическия му съперник Доналд Тръмп

Тръмп-Байдън
Тръмп-Байдън Източник: Колаж/ Zonanews

Няколко големи донори на Демократическата партия на САЩ замразиха дарения от $90 млн., докато Джо Байдън не се оттегли от президентската надпревара и партията не намери негов заместник. Това пише "Ню Йорк таймс", позовавайки се на информирани източници.

 

Събеседниците на изданието подчертаха, че решението е пряко следствие от неуспешния дебат на Джо Байдън с политическия му съперник Доналд Тръмп. Замразяването на даренията идва в момент, когато някои съветници от обкръжението на Байдън обсъждат начин да го убедят да напусне надпреварата, и когато Демократическата партия провежда анкети, за да разбере дали вицепрезидентът Камала Харис е способна да победи Доналд Тръмп на изборите, отбелязва изданието.

 

Източници твърдят още, че Комитетът за политическо действие на демократите "Бъдеще напред", който набира средства за предизборната кампания на Байдън, е планирал да събере над $700 млн. преди дебата, но досега са събрани само $430 млн.

 

Дебатът на Байдън с Тръмп се състоя на 28 юни. По време на дискусията сегашният ръководител на Белия дом изглеждаше объркан, заекваше и често говореше неясно. По данни на CNN 67% от американските зрители очакват победа на Тръмп.

 

Провалът на Байдън предизвика дискусия в Демократическата партия за евентуалната му смяна на изборите, а също така накара спонсорите на кампанията на президента да се запитат дали той може да се конкурира с Тръмп. Самият Байдън твърди, че няма да се откаже от надпреварата.

 

Според анкета на CBS в края на юни 72% от американците смятат, че когнитивните способности на Байдън не са достатъчно добри за ролята на държавен глава. Почти половината от жителите на страната (49%) имат подобно мнение за Тръмп.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени