Спря единственият руски завод за производство на танкове

Това е ясно доказателство, че санкциите на свободния свят срещу руските военнопрестъпници дават резултат

Уралвагонзавод
Уралвагонзавод Източник: Twitter

Мегакорпорацията "Уралвагонзавод", която е единственото руско предприятие за серийно сглобяване на танкове, е спрала работата си. Това съобщава ГЩ на Въоръжените сили на Украйна. Причината е липсата на компоненти, които досега са се доставяли от чужбина. Това е ясно доказателство, че санкциите на свободния свят срещу руските военнопрестъпници дават резултат. 

 

 

Трябва да се отбележи, че работа е спрял и Челябинския тракторен завод, част от мегакорпорацията "Уралвагонзавод". Източниците на ГЩ на ВСУ съобщават, че заради липса на компоненти силно са забавени и текущите ремонти на бронираната руска техника. 

 

Въпреки спешните опити за "заместване на вноса" с местно производство, реалната зависимост на руския ВПК от западни компоненти е толкова голяма, че ситуацията вече е катастрофална. Например, цялата система за контрол и противодействие на евентуални пожари в модернизираните руски танкове разчита изцяло на френски образци, които бяха доставени през 2014 г. чрез заобикаляне на санкциите (със съдействието на Беларус).

Путин на посещение в Уралвагонзавод
Путин на посещение в Уралвагонзавод Източник: Twitter



Западните санкции ще имат подобен каскаден ефект върху целия ВПК на Русия.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени