Спукана им е работата на руските нашественици - Великобритания и нейните съюзници изпращат тежки смъртоносни оръжия за Украйна

Това съобщи военният министър на кралството

Министърът на отбраната Бен Уолъс
Министърът на отбраната Бен Уолъс Източник: Pixabay

Великобритания и нейните съюзници се съгласиха да изпратят по-смъртоносна военна помощ на Украйна, за да я защитят срещу руската инвазия, каза британският министър на отбраната Бен Уолъс, съобщава "Гардиън".

 

След като бе домакин на десетки международни партньори на втората международна конференция на донорите на отбраната за Украйна (IDDCU), той коментира, че "в резултат на днешния ден в Украйна ще има повече смъртоносна помощ. Редица държави излязоха или с нови идеи, или с повече обещания за пари".

 

Помощта ще включва предоставяне на системи за въздушна и брегова отбрана, артилерия с по-голям обсег, бронирани превозни средства, както и по-широка подготовка и логистична подкрепа

 

"Днешната донорска конференция демонстрира решимостта на международната общност да подкрепи Украйна в лицето на незаконната и непровокирана инвазия на президента Путин".

 

"Засилваме координацията си, за да засилим тази военна подкрепа и да гарантираме, че въоръжените сили на Украйна стават по-силни, докато продължават да отблъскват руските сили".

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени