Сребро за Боряна Калейн в индивидуалната надпревара на Олимпиадата в Париж

По пътя към отличията в днешния ден 10-те финалистки трябваше да изиграят по четири съчетания - с обръч, топка, бухалки и лент

Боряна Калейн на Олимпиадата в Париж
Боряна Калейн на Олимпиадата в Париж Източник: БФХГ

Грацията Боряна Калейн спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара в художествената гимнастика на Олимпиадата в Париж. По пътя към отличията в днешния ден 10-те финалистки трябваше да изиграят по четири съчетания - с обръч, топка, бухалки и лента.

 

Калейн започна състезанието с отлично представяне на обръч. Страхотните пируети и изчистената техника донесоха на гимнастичката ни първото място във временното класиране с оценка 35.450, която след подадена контенстация беше повишена на 35.850. Впоследствие беше изместена от първата позиция от германката Дария Верфоломеев.

 

Второто изпълнение на Калейн - изключително сложна композиция, също беше безпогрешно. С него българската заслужи оценка 36.450 и отново поведе, но пак беше изместена от Верфоломеев. Разликата в оценките между двете беше едва 5 десети, съобщава NOVA.

 

В третата ротация Калейн представи още изпълнение, което вдигна публиката на крака. Изключително въздействащото съчетание с бухалки разказва за трудните моменти в кариерата на талантливата ни гимнастичка.

 

За него съдиите ѝ дадоха оценка 34.550, благодарение на която Боряна отново оглави временното класиране. Минути по-късно обаче беше изместена на втора позиция от основната си конкурентка в състезанието - Дария Варфоломеев.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени