Столтенберг: Изчерпахме запасите си от боеприпаси за Украйна, увеличаваме производствените обеми

Украйна скоро ще получи едни от най-модерните бойни машини на пехотата на въоръжение в НАТО

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Страните от НАТО са на изчерпване на боеприпасите. Както каза генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в коментар на Bloomberg, цитиран от агенция УНИАН. Сега Алиансът трябва да работи върху увеличаване на производствените обеми.

 

По-специално той призова страните-членки на отбранителния блок да увеличат разходите си за Алианса до поне 2% от БВП във възможно най-кратък срок.

 

"Това, от което наистина се нуждаем, е подписването на контракти, защото тогава индустрията ще бъде готова да инвестира и да увеличи производството. Сега съюзниците са изчерпали резервите си, за да могат да подкрепят Украйна", каза Столтенберг.

 

Според генералния секретар Алиансът е поканил представители на отбранителната индустрия да се присъединят към срещата на министрите на отбраната в Брюксел през юни, за да се улесни сключването на договори.

 

Украйна скоро ще получи едни от най-модерните бойни машини на пехотата на въоръжение в НАТО. Сега приключва обучението на украински екипажи за овладяване на този вид техника.

Още от "Светът"

Тръмп не може да внесе пълната гаранция за плащането на 454 милиона долара глоби по делото за измама, казаха негови адво

При липсата на пълна гаранция за глобата, жалбата, подадена от Доналд Тръмп през февруари пред друг съд, няма да има отлагателно действие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени