Стрелба на летището в Донецк, има убити

Загиналите са украински войници

Стрелба в Донецк
Стрелба в Донецк Източник: ТАСС

Рязко изостряне на обстановката между Русия и Украйна. В района на летището в Донбас са избухнали взривове и се чува стрелба. Москва твърди, че е имало и нарушение на държавната граница. Започнала е престрелка, а в страната са влезли две бойни машини за евакуация на диверсанти. Убити били петима украински войници, няма пострадали от руска страна, информира NOVA.

 

В същото време снаряд е ударил руски охранителен пункт на границата между Русия и Украйна. Той бил изстрелян от украинска територия, и напълно е разрушил граничния пункт в Ростовски регион. Няма данни за жертви и ранени. Москва използва тази провокация с неясен извършител като мотив да продължи пропагандната подготовка за изостряне на кризата по границата.

 

Инцидентите стават на фона на спешното съвещание на Съвета за безопасност на Русия, което днес президентът Путин свика за днес.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени