Стрелба срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Стрелба срещу българския клуб в Охрид

Българският клуб в Охрид
Българският клуб в Охрид

Неизвестен извършител е стрелял в сряда вечерта с оръжие срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, Република Северна Македония. При инцидента няма пострадали. На място са пристигнали полицаи, които са описали щетите от стрелбата.

 

По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелбата има по стените вътре в клуба и по прозорците и рекламните надписи на клуба. Нападението е извършено около 21.00 часа българско време.

 

Това е пореден инцидент срещу клуба. Само преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба.


Македонското министерство на външните работи осъди нападението, определяйки го като "вандалски акт". В него обаче никъде не се споменава изрично, че нападението е извършено срещу български клуб.

 

"Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Това са напълно неприемливи събития, които може да застрашат живота и да увеличат ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната", се казва още в съобщението от МВнР.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени