Строги ограничения в Санкт Петербург заради COVID-19

Ще бъдат затворени кафенетата и ресторантите, търговските центрове, магазините (освен хранителните, аптеките и бензиностанциите), обектите в сферата на услугите, държавните и общинските центрове за обслужване на граждани и културните институции

Строги ограничения в Санкт Петербург заради COVID-19
Строги ограничения в Санкт Петербург заради COVID-19 Източник: ВКонтакте
Властите във втория по големина руски град Санкт Петербург обявиха за втори път през тази седмица нови ограничения заради пандемията от коронавирус, които ще бъдат в сила от 30 октомври до 7 ноември, съобщи ТАСС. Постановлението с ограниченията е подписал в събота губернаторът на града Александър Беглов.
 
В този период в Санкт Петербург ще бъдат затворени кафенетата и ресторантите, търговските центрове, магазините (освен хранителните, аптеките и бензиностанциите), обектите в сферата на услугите, държавните и общинските центрове за обслужване на граждани и културните институции, с изключение на музеите и театрите.
 
Музеите и театрите ще работят само с посетители, които представят здравен сертификат с QR код или уверение за медицински противопоказания за ваксинация срещу КОВИД-19.
 
Санкт Петербург е сред главните огнища на епидемията от коронавирус в Русия, като по общ брой на заразените отстъпва само на столицата Москва. За последното денонощие в града са регистрирани 3360 нови случая.
 
Днес за 24 часа в Русия бяха установени 37 678 нови случая, което е рекорден брой за трето поредно денонощие.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени