Строителството на "Северен поток-2" ще завърши до дни, заяви бивш директор на OMV

Позицията му е в директен дисонанс с категоричната позиция на Украйна и други държави от бившите Съвети и Варшавския договор

Северен поток 2
Северен поток 2 Източник: Globallookpress.com

Строителството на газопровода "Северен поток-2" ще завърши в близките дни, заяви в интервю за ТАСС бившият изп. директор на австрийската OMV Райнер Зеле. "Матиас Варниг (изпълнителен директор на компанията "Северен поток-2", бел.ред.) каза еднозначно, че работите по поставянето на тръбите ще приключат през тази седмица", каза Зеле.

 

Той изрази увереност, че първите доставки на природен газ по "Северен поток-2 ще започнат през тази година. "Чух от (ръководителя на "Газпром") Алексей Милер, че през тази година по тръбопровода ще премине газ", заяви Райнер Зеле. Той уточни, че това ще зависи от сертификацията на газопровода.

 

Зеле подчерта, че гаранция за скорошното завършване на проекта е постигането на споразумение между Германия и САЩ. Според него своевременното въвеждане на "Северен поток-2" в експлоатация ще позволи да бъде избегнат проблемът със запълването на подземните газохранилища в Европа. Позицията му е в директен дисонанс с категоричната позиция на Украйна и други държави от бившите Съвети и Варшавския договор, че газопроводът ще направи Германия изключително зависима от волята на Кремъл. 

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени