Свалени са всички балистични ракети и дронове, изстреляни от терористична Русия

Това съобщи командването на ВВС на ВСУ

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

През нощта на сряда, 13 декември, руските нашественици атакуваха Украйна с ударни дронове камикадзе "Шахед-136/131", както и с балистични ракети. Всички цели бяха свалени. Това съобщи командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

 

Окупаторите са атакували с дронове тип "Шахед" от района на Балаклава (временноокупирания п.Крим). Регистрирани са изстрелвания на 10 дронаа. И десетте са унищожени от силите и средствата на ВВС, в комбинация с подразделения за ПВО на ВСУ.

 

 

Почти всички вражески безпилотни летателни апарати са свалени в района на Одеса - в зоната на отговорност на Южното въздушно командване. Освен това, в 03.00 часа противникът започна ракетна атака срещу Киев.

 

Всичките десет цели, летящи в посока град Киев по балистична траектория, са свалени от зенитно-ракетни подразделения на ВВС. Видът на ракетите може да бъде определен само след като отломките бъдат проверени от съответните служби.

 

Руски кораб изстрелва ракета
Руски кораб изстрелва ракета Източник: МО на РФ

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени