Свалени са всички балистични ракети и дронове, изстреляни от терористична Русия

Това съобщи командването на ВВС на ВСУ

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

През нощта на сряда, 13 декември, руските нашественици атакуваха Украйна с ударни дронове камикадзе "Шахед-136/131", както и с балистични ракети. Всички цели бяха свалени. Това съобщи командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

 

Окупаторите са атакували с дронове тип "Шахед" от района на Балаклава (временноокупирания п.Крим). Регистрирани са изстрелвания на 10 дронаа. И десетте са унищожени от силите и средствата на ВВС, в комбинация с подразделения за ПВО на ВСУ.

 

 

Почти всички вражески безпилотни летателни апарати са свалени в района на Одеса - в зоната на отговорност на Южното въздушно командване. Освен това, в 03.00 часа противникът започна ракетна атака срещу Киев.

 

Всичките десет цели, летящи в посока град Киев по балистична траектория, са свалени от зенитно-ракетни подразделения на ВВС. Видът на ракетите може да бъде определен само след като отломките бъдат проверени от съответните служби.

 

Руски кораб изстрелва ракета
Руски кораб изстрелва ракета Източник: МО на РФ

 

Още от "Светът"

Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени