Свободният свят отвръща на руския ракетен тероризъм: САЩ доставиха в Украйна нова партида HIMARS, а Германия - ПВО системи IRIS-T

Украинският военен министър Алексей Резников благодари на Байдън, Остин и целия американски народ

Реактивна система за залпов огън HIMARS
Реактивна система за залпов огън HIMARS Източник: Zonanews

Нова партида реактивни системи за залпов огън HIMARS вече е в Украйна. Това съобщи министърът на отбраната Алексей Резников. "Пристигнаха 4 допълнителни HIMARS от нашите американски партньори. Благодаря на президента на САЩ Джо Байдън и на военния министър Лойд Остин III, както и на целия американски народ. Време е за HIMARS - добро време за украинците и лошо за окупаторите", написа Резников. 

 

 

В Украйна започна нова ера в противовъздушнаат отбрана - комплексът IRIS-T. Той добави, че скоро ще пристигнат и американо-норвежките ПВО комплекси NASAMS.

 

Германските ПВО комплекси IRIS-T
Германските ПВО комплекси IRIS-T Източник: Telegram

"Това е само началото. Нужно ни е повече. Русия без никакво съмнение представлява терористична държава", подчертава Резников. 

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени