Своевременното пристигане на РСЗО HIMARS помогна да стабилизираме ситуацията на фронта, заяви главнокомандващият на ВСУ в разговор с американския си колега ген. Мили

Нанасяме точни удари по вражеските пунктове за управление, складовете за боеприпаси и гориво, отбелязва Залужни

Реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS
Реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS Източник: Telegram

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни обсъди с председателя на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ ген. Майк Мили оперативната обстановка в навечерието на заседанието на контактната групо по отбрана на Украйна. Това съобщи самият Залужни в профила си във Фейсбук.

 

"Традиционно информирах своя американски колета (Марк Мили, бел. ред.) за оперативната обстановка. Успяхме да стабилизираме ситуацията. Тя е сложна, напрегната, но напълно под контрол. Важен фактор за удържане на отбранителните позиции е своевременното пристигане на М142 HIMARS, нанасящи точни удари по вражеските пунктове за управление, складовете за боеприпаси и гориво", отбелязва Залужни. 

 

Той добавя, че е синхронизирал с ген. Мили нуждите на украинските въоръжени сили. "Искренно благодарих на своя колега и в негово лице на САЩ и техните съюзници за помощта в борбата за свобода", подчертава шефът на ГЩ на ВСУ. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени