Танковете "Abrams" най-после тръгват за Украйна

САЩ обявиха намерението си да прехвърлят 31 танка "Abrams" в Украйна

Танк Abrams
Танк Abrams Източник: Breakingdefense.com

САЩ одобриха доставката на първата партида танкове "Ейбрамс" за Украйна. Танковете ще пристигнат в Украйна в началото на есента, позовавайки се на информация на американският помощник-секретар на армията по придобиването, логистиката и технологиите Дъглас Буш, съобщава CNN.

 

"Те са готови. Сега те трябва да бъдат доставени в Европа и по-нататък в Украйна, заедно с всичко, което върви с тях: боеприпаси, резервни части, горивна техника, ремонтни съоръжения. Така че това не са само танкове, това е целият пакет", цитира CNN думите на Дъглас Буш.

 

Буш обаче не уточни колко танка ще има в тази първа партида. САЩ обявиха намерението си да прехвърлят 31 танка "Abrams" в Украйна през януари тази година. Досега танковете са ремонтирани и подготвени за транспортиране, а междувременно украинските танкисти и техници се обучават на същите танкове в Германия от май.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени