ТАСС: Самолет с 20 души на борда е паднал в Русия

Инцидентът беше потвърден и от Министерството на извънредните ситуации на РФ

Самолет с 20 души на борда е паднал в Русия
Самолет с 20 души на борда е паднал в Русия Източник: МЧС РФ

Самолет "Лет" L-410", принадлежащ на аероклуб, се разби в град Мензелинск в Татарстан,  съобщава  ТАСС като се позовава на източник от аварийните служби. Инцидентът беше потвърден и от Министерството на извънредните ситуации на РФ. 

 

"Около 09:11 часа московско време (съвпада с българското) в град Мензелинск се разби лекомоторен самолет "Лет" L-410, принадлежащ на аероклуб. На борда му е имало около 20 души, повечето от които парашутисти", каза източникът.

 

Според информациите 19 души са загинали, а трима са ранени в резултат на катастрофата, като работата на мястото на инцидента продължава, добавя ТАСС.

 

Източникът добавя още, че самолетът се е разбил веднага след излитане от летището, фюзелажът му (корпусът, бел.ред.) се е разрушил по време на падането, докато опашката почти не е повредена. Самолетът е в експлоатация от 1987 г.

 

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени