Терор в Русия: Въоръжени убиха 15 полицаи в размирния Дагестан (ВИДЕО)

Нападението се случи три месеца след като 145 души бяха убити при атака в концертна зала край Москва, за която пое отговорност "Ислямска държава"

Терор в Дагестан
Терор в Дагестан Източник: Скрийншот видео кадър

Повече от 15 полицаи са били убити снощи при серията от нападения в южния руски регион Дагестан, съобщиха днес руските информационни агенции. Имало е и цивилни жертви, добавят агенциите.

 

 

Петима въоръжени мъже, които са били сред нападателите, са били убити, казаха още руските информационни агенции, като се позоваха на Националния антитерористичен комитет на Русия.

 

При едновременни нападения в два града в Дагестан снощи въоръжени лица откриха огън по синагога, православна църква и полицейски пост, съобщи Telegram каналът BAZA.

 

Нападението се случи три месеца след като 145 души бяха убити при атака в концертна зала край Москва, за която пое отговорност "Ислямска държава" и която беше най-сериозното терористично нападение в Русия от години.

 

Към момента никой не е поел отговорност за нападенията в размирния регион в Северен Кавказ. Държавната информационна агенция ТАСС цитира правоохранителните органи, според които сред нападателите са били двама синове на ръководителя на Сергокалинския район в Централен Дагестан. Той е бил задържан от следователите.

 

Министерството на вътрешните работи, цитирано от руските информационни агенции, заяви, че четирима въоръжени лица са били застреляни по време на атаките. Местен служител съобщи, че още един нападател е бил убит по време на престрелка в църква в дагестанската столица Махачкала, където е бил убит и православен свещеник.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени