Терористът Пригожин от ЧВК "Вагнер" призна, че ситуацията по руските флангове край Бахмут е критична

Всички територии, които бяха превзети с кръвта и живота на нашите другари в продължение на много месеци, напредвайки с десетки или стотици метри на ден, сега на практика са зарязани без бой, изтъква той

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: ТАСС

Собственикът на руската терористична частна военна компания "Вагнер" заяви днес, че фланговете на неговите сили са подложени на натиск в близост до украинския град Бахмут, което води до загуба на терен, който хората му са завзели на висока цена, предаде Ройтерс.

 

Евгений Пригожин твърди, че задача на редовните руски войски е да защитят фланговете на "Вагнер" край Бахмут - градът, който е в центъра на най-дългата и кървава битка във войната.

 

"Ситуацията по фланговете се развива според най-лошия предвиден сценарий", заяви Пригожин в аудиопослание. "Всички територии, които бяха превзети с кръвта и живота на нашите другари в продължение на много месеци, напредвайки с десетки или стотици метри на ден, сега на практика са зарязани без бой от тези, които трябва да държат фланговете ни", каза той.

 

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени