Терористична Русия обстрелва масирано с ракети Украйна

Полша вдигна самолети заради ракетна атака срещу Украйна

Руска терористична атака
Руска терористична атака Източник: Колаж/Главред

На 29 март руските стратегически бомбардировачи Ту-95МС изстреляха крилати ракети към територията на Украйна. Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна крилатите ракети са в небето над Украйна.

 

"Ракетите прелетяха през района на Харков към района на Полтава, както и през района на Суми към района на Полтава", се казва в съобщението. По-късно от летището в Саваслейка излитат 3 МиГ-31К. "Изстрелвания на "Кинжали". Те летят през Хмелницкия регион в югозападна посока. Стрий - към приюта!", се казва в изявление на Въоръжените сили.

 

Руските окупационни сили атакуват Днепропетровска област. Това съобщи ръководителят на Днепропетровската областна военна администрация Серхий Лисак. По думите му противникът е атакувал редица критични инфраструктурни съоръжения в региона. Все още няма подробности за разрушенията.

 

Експлозии в Днипро
05:24 Местни жители съобщават за експлозии в Днипро. Според Суспилне в някои райони на града има прекъсвания на електрозахранването.

 

Ракетен удар по Лвовска област
Ръководителят на Лвовската регионална военна администрация Максим Козицки заяви, че в нощта на 29 март в Лвовска област е действала система за противовъздушна отбрана. "Противовъздушната отбрана работи в района на Лвов. Запазваме информационно мълчание", написа Козицки.

"Стрий – останете в убежища", съобщиха от ВВС.

 

Експлозии в Ивано-Франковск
Медиите съобщават за силни експлозии в Бурщин, Ивано-Франковска област.

 

Според информациите в атаките са се включили 10 самолета Ту-95МС. "Не чакаме нова вълна от ракети. Работили са около 10 самолета ТУ-95МС. По време на този обстрел активно работеше тактическата авиация от Воронеж и Ахтубинск (СУ-35, главно управляеми ракети Х-59). Целта са енергийни съоръжения", написа Николаев Ванек в Telegram.

 

Полша вдигна самолети заради ракетна атака срещу Украйна

"Тази вечер има интензивна дейност на далекобойната авиация на Руската федерация, свързана с ракетни удари по обекти, разположени на територията на Украйна. Стартирани са всички необходими процедури за гарантиране на сигурността на полското въздушно пространство", заявиха военните.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени