Терористична Русия пак се изложи - прехвалената ядрена ракета "Сармат" избухна в силоз, унищожавайки тестов полигон

Това отбелязват OSINT анализатори

Кратерът след взривяването на ракетата "Сармат"
Кратерът след взривяването на ракетата "Сармат" Източник: MeNMyRC/X

Удрените сили на терористична Русия се провалиха по време на новите тестове на междуконтиненталната балистична ракета РС-28 "Сармат", способна да носи ядрена бойна глава. OSINT анализаторът MT Anderson публикува сателитни снимки на последиците от неуспешно изстрелване на тестовия полигон в Плесецк в социалната мрежа X.

 

 

Сателитните снимки показват голям кратер, който се е образувал в резултат на падането на ракетата.

"Ракетата експлодира в силозата, оставяйки огромен кратер и унищожавайки тестовия полигон", се казва в бележката.  

 

Според OSINT анализатори, става дума за неуспешен тест на руската междуконтинентална балистична ракета РС-28 "Сармат", която е избухнала в шахтата и е унищожила инфраструктурата на стартовата площадка "Юбилейная". 

 

Един от вариантите е взривът да е станал при дозареждане на ракетно гориво и въобще да не се е стигнало до изстрелване. Това се явява четвърти неуспешен опит за изстрелване на ракета "Сармат". Единственият успешен тест е през 2022 г., въпреки, че руският диктатор Путин твърди, че "Сармат" е на въоръжение в Русия.

Още от "Светът"

Украинското посолство в София: Крим е центъра на тежестта на европейската архитектура за сигурност. Пълното й възстановя

В рамките на Формулата за мир президентът на Украйна предложи ясна визия за постигане на цялостен, справедлив и траен мир за Украйна и света

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени