Терористичната Руска федерация призна, че Крим е част от Украйна

И Херсон трябваше да бъде "руски завинаги"

Публикуваната от руското посолство в Стокхолм карта
Публикуваната от руското посолство в Стокхолм карта Източник: Twitter

Терористичната Руска федерация, която води пълномащабна война в Украйна призна, че окупираният от 2014 г. украински полуостров Крим е част от Украйна.

 

Как се случи това? Посолството на РФ в Швеция публикува инфографика за цените на бензина в Европа. На нея Крим и незаконно окупираните от руснаците области в Източна Украйна са оцветени в жълто, точно както е оцветена и останалата част на Украйна. 

 

Объркването на московските военнопрестъпници, започнали пълномащабна война срещу Киев на 24 февруари 2022 година, е напълно разбираемо. военнопрестъпник № 1 Владимир Путин обяви след фиктивните референдуми, че Херсон е "завинаги руски", но "завинаги" продължи само няколко седмици и нашествениците бяха прокудени от единствения стратегически важен град, който окупираха от началото на инвазията.

 

Любопитно е дали дипломатите от руското посолство в Швеция ще бъдат арестувани, защото в Руската терористична федерация показването на коректните граници на Украйна е наказуемо според закона.

 

Вчера министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников заяви, че руската "специална операция", както в Русия наричат войната, се е провалила. Киев няма да преговаря с режима на Путин, докато всички руски окупатори не се изтеглят от украинските земи, включително Крим.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени