Терористите от "Хамас" благодариха на военнопрестъпника Путин за позицията му в подкрепа на Палестина

На 13 октомври Владимир Путин заяви, че палестинско-израелският конфликт трябва да бъде разрешен чрез мирни преговори, чиято цел трябва да бъде "създаване на независима палестинска държава със столица в Източен Ерусалим"

Ракетни установки на Хамас
Ракетни установки на Хамас Източник: AFP

Палестинското терористично движение "Хамас" благодари на руския диктатор Владимир Путин след изявлението му в подкрепа на Палестина. Това се казва в съобщение, публикувано в телеграм канала на "Хамас" в нощта на 14 октомври.

 

Диктаторът Владимир Путин
Диктаторът Владимир Путин Източник: ВКонтакте

"Ние в движението на "Хамас" ценим позицията на президента на Русия Владимир Путин по отношение на продължаващата ционистка агресия срещу нашия народ и факта, че той не приема блокадата на ивицата Газа, прекратяване на предоставянето на хуманитарна помощ и нападението срещу невъоръжено цивилно население. Ние също потвърждаваме, че приветстваме непрекъснатите усилия на Русия, насочени към прекратяване на системната и варварската ционистка агресия срещу палестинския народ в ивицата Газа", се казва в текста.

 

"Хамас" добави, че приветства опитите на руските власти да спрат "агресията" срещу палестинците в ивицата Газа.

 

На 13 октомври Владимир Путин заяви на заседание на Съвета на държавните ръководители на ОНД в Бишкек, че палестинско-израелският конфликт трябва да бъде разрешен чрез мирни преговори, чиято цел трябва да бъде "създаване на независима палестинска държава със столица в Източен Ерусалим".

 

Заместник-министърът на руското външно министерство Михаил Богданов на свой ред подчерта, че принудителната евакуация на жителите на ивицата Газа е нарушение на правата на човека.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени