Терористите от "Хамас" показаха признаци на слабост: САЩ, спрете войната в Газа!

Антъни Блинкен започва утре близкоизточната си обиколка, която е четвъртата му от началото на войната в ивицата Газа

Исмаил Хания
Исмаил Хания Източник: Darhaya.com

Ръководителят на палестинското движение "Хамас" Исмаил Хания призова американския държавен секретар Антъни Блинкен да действа, за да сложи край на войната в ивицата Газа.

 

Блинкън утре започва близкоизточната си обиколка, която е четвъртата му от началото на войната в ивицата Газа. Той ще бъде първо в Доха, а после ще отиде в Аман.

 

"Надяваме се, че този път Блинкън ще се фокусира върху прекратяване на агресията с цел да се сложи край на окупацията на цялата палестинска територия", казва Хания във видео, разпространено от неговата канцелария.

 

"Надяваме се, че Блинкън е могъл да си извлече поука от трите последни месеца, в това число и от степента на грешките, допуснати от САЩ с тяхната сляпа подкрепа за Израел", допълни лидерът на "Хамас", който живее в изгнание в Катар.

 

"Пролятата кръв в масовите убийства и ужасяващите унищожения не могат да доведат до сигурност и стабилност, докато палестинският народ не е постигнал свободата си и не се е сдобил с независима суверенна държава с Йерусалим за своя столица", добави Хания.

 

Източник: БТА

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени