Тежки италиански гаубици вече са на фронта в Украйна и изпаряват руските нечовеци

Благодарение на полуавтоматичниата система за зареждане на снаряди, обученият екипаж може да произвежда изстрел на всеки 10 секунди

Италианските гаубици FH70 вече са на фронта и унищожават руските орки
Италианските гаубици FH70 вече са на фронта и унищожават руските орки Източник: ГЩ на ВСУ

Мощните 155 мм италиански гаубици FH70 вече се намират на предната линия на стълкновението с  нашественици в Украйна и унищожават безпощадно руските орки. Това съобщава Оперативно командване "Запад" на Въоръжените сили на Украйна. 

 

"Прицепните самоходни 155 мм гаубици FH70 вече унищожават врага на предната линия. Благодарение на полуавтоматичниата система за зареждане на снаряди, обученият екипаж може да произвежда до 6 изстрела в минута, на практика на всеки 10 секунди", се казва в съобщението.

 

От ОК "Запад" подчертават, че гаубицата FH70 има собствен двигател Volkswagen, който захранва хидравликата на системата при привеждането й в бойно сътояние или при прибиране и подготовка за преместване. Този двигател позволява гаубицата да бъде преместена на ниска скорост без тегличен автомобил на разстояние до 20 км. Поради това FH70 е описвана като прицепно-самоходна гаубица. 

 

"Успешен лов, артилерия!", добавят от ОК "Запад". 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени