The Guardian: В новия пакет от санкции срещу Русия е синът на Дмитрий Медведев и роднина на Владимир Путин

В центъра на предложенията, които трябва да бъдат одобрени от лидерите на ЕС, са действия, насочени към спиране на търговските приходи на Русия

Военнопрестъпниците Путин и Медведев
Военнопрестъпниците Путин и Медведев Източник: Twitter

Европейската комисия предлага 12-и кръг от санкции срещу Москва, включително ограничения за десетки лица, включително синът на бившия президент Дмитрий Медведев и роднина на Владимир Путин,  съобщава  The Guardian, позовавайки се на документ, до който редакцията е имала достъп.

 

Сред 47-те лица, които комисията иска да бъдат добавени към съществуващите списъци със санкции, е братовчедката на Путин Анна Цивилева, която председателства фондацията "Защитници на отечеството", която подкрепя руските войници, воюващи в Украйна.

 

В разширения списък е и Иля Медведев, чието име и дата на раждане съвпадат с тези на единствения син на бившия президент. Той е набелязан за предполагаемо организиране на дезинформационна и пропагандна кампания в Украйна.

 

В центъра на предложенията, които все още трябва да бъдат одобрени от лидерите на ЕС на следващата им среща на върха през декември, са действия, насочени към спиране на търговските приходи на Русия.

 

Те включват пълна забрана за продажба в рамките на блока на руски необработени диаманти и бижута, използващи скъпоценни камъни от сибирските мини в страната.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени