The Jerusalem Post: В Киев започнаха тестовете на израелска система за предупреждение срещу ракети

След като премине изпитания в Киев тази система би могла да бъде разположена над всички големи украински градове

Израелска система за ранно предупреждение
Израелска система за ранно предупреждение

В Киев започна да действа израелска система за ранно предупреждение срещу ракети. Това съобщи украинският посланик в Израел Евгений Корнийчук, цитиран от Главред. Както пише The Jerusalem Post, Украйна поиска от Израел система за предупреждение срещу ракетно нападение, след като беше нападната от Русия миналата година. 

 

Още предишното правителство обеща такава система, но посланик Корнийчук отбелязва специалното лично участие на новия премиер Бенямин Натаняху в обезпечаване бързото завършване на доставката. 

След като премине изпитания в Киев тази система би могла да бъде разположена над всички големи украински градове. 

 

"Това е много важно за нашата гражданска и военна инфраструктура. Това е оборудване, което ще ни позволи да спасим човешки животи", заяви Корнийчук. 

 

Израелската система за предупреждение има сопсобности да разпознава всички типове и обекти, къде евентуално могат да попаднат и изпраща съобщения за опасността на мобилните телефони на гаржданите, които се намират в района, който е потенциално заплашен. Системата дава информация и колко време има, за да се достигне до най-близкото укритие. 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени