Топ-пропагандист на Кремъл умря внезапно и загадъчно в Москва

Сунгоркин беше сред най-заклетите поддръжници на престъпната война, която Путин започна срещу Украйна на 24 февруар

Владимир Путин и Владимир Сунгоркин
Владимир Путин и Владимир Сунгоркин Източник: Комсомолска правда

В Русия продължава вълната от загадъчни смъртни случаи на руски пропагандисти. На 68 г. почина главният редактор на "Комсомолска правда" Владимир Сунгоркин. Това съобщи казионната ТАСС като се позовава на свой информиран източник. Не се съобщават повече детайли. 

 

Справка
Владимир Сунгоркин е съветски и руски журналист, главен редактор на "Комсомолска правда". През декември 2003 г. Сунгоркин влезе сред петте най-влиятелни медиа мениджъри в Русия. От началото на въоръжената агресия на РФ срещу Украйна Сунгоркин поддържа режима на Путин и анексията на Крим. През май 2014 г. Путин лично награди Сунгоркин за "правилно" отразяване на руската окупация на полуострова. През 2016 г. той беше лишен от възможност да посещава Украйна. Сунгоркин беше сред най-заклетите поддръжници на престъпната война, която Путин започна срещу Украйна на 24 февруари. Заради това той стана  обект на санкции от ЕС, Канада и други държави. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени