Топ-пропагандист на Кремъл умря внезапно и загадъчно в Москва

Сунгоркин беше сред най-заклетите поддръжници на престъпната война, която Путин започна срещу Украйна на 24 февруар

Владимир Путин и Владимир Сунгоркин
Владимир Путин и Владимир Сунгоркин Източник: Комсомолска правда

В Русия продължава вълната от загадъчни смъртни случаи на руски пропагандисти. На 68 г. почина главният редактор на "Комсомолска правда" Владимир Сунгоркин. Това съобщи казионната ТАСС като се позовава на свой информиран източник. Не се съобщават повече детайли. 

 

Справка
Владимир Сунгоркин е съветски и руски журналист, главен редактор на "Комсомолска правда". През декември 2003 г. Сунгоркин влезе сред петте най-влиятелни медиа мениджъри в Русия. От началото на въоръжената агресия на РФ срещу Украйна Сунгоркин поддържа режима на Путин и анексията на Крим. През май 2014 г. Путин лично награди Сунгоркин за "правилно" отразяване на руската окупация на полуострова. През 2016 г. той беше лишен от възможност да посещава Украйна. Сунгоркин беше сред най-заклетите поддръжници на престъпната война, която Путин започна срещу Украйна на 24 февруари. Заради това той стана  обект на санкции от ЕС, Канада и други държави. 

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени