Торнадо и градушка колкото яйце в Турция

След силния дъжд вчера, турското курортно градче Чешме преживя невиждан шок снощи, след като торнадо връхлетя брега от морето и повреди покривите на много сгради, причинявайки сериозни материални щети на сгради и превозни средства

Торнадо в Измир
Торнадо в Измир Източник: Dailysabah

Силен смерч се изви снощи в турския град Чешме, окръг Измир, като рани работници и нанесе огромни щети, предаде турската частна телевизия НТВ.


Торнадото и силният вятър са съборили кран на строителен обект. Смерчът е преобърнал множество автомобили, както и лодки и луксозни яхти на пристанището Алачатъ.

 

 

Превозни средства са били подхвърлени на височина 8-10 метра от природното бедствие, а хвърчащите керемиди от покривите на сградите са се забивали като шрапнели по фасадите на сградите. Като по чудо, поради късния час, няма убити в района.

Срутени са покривите на сгради, нанесени са щети на жилища и търговски обекти, съборени са електрически стълбове и дървета. Селскостопански животни са били убити от рухнали върху тях покриви.

 

Освен силния тайфун, в окръг Измир е заваляла и ужасяваща градушка, като на места ледените късове са били с размерите на яйце. Пострадали са поне 30 човека.

 

Много от покривите на летните вили и сруги стради близо до морето и в района са разрушени. Много дървета са изстръгнати от корените си. В целия район са нанесе големи щети.

 

Източник: Dailysabah

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени