Тръмп: Да си върнем контрола над Конгреса

Събитието беше първото от трите публични изяви

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Twitter

Бившият американски президент Доналд Тръмп в събота критикува имиграционната политика на администрацията на наследника си в Белия дом Джо Байдън. Тръмп направи това на голям митинг в щата Охайо, който е един от щатите, в които той отбеляза победа на американските президентски избори миналата година. Той призова своите привърженици да помогнат на републиканците да си върнат мнозинствата в Конгреса през 2022 година, предават международните информационни агенции. Особен акцент Тръмп постави върху нарастващия брой имигранти, преминаващи в САЩ от южната си граница. "Ще си върнем Камарата, ще си върнем Сената и ще върнем Америка и ще го направим скоро", каза той.

 

Събитието беше първото от трите публични изяви, след което следват пътуване до границата между САЩ и Мексико с губернатора на Тексас Грег Абът на 30 юни и митинг в Сарасота, Флорида на 3 юли.

Тръмп продължава да враждува с други висши републиканци. Той се нахвърли срещу бившия вицепрезидент Майк Пенс, за когото невярно твърди, че е могъл да попречи на Конгреса да удостовери победата на Байдън на 6 януари, както и срещу лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл за това, че е нарекъл Тръмп "практически и морално отговорен" за насилието през този ден.

През юни Тръмп се завръща в политиката

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени