Тръмп иска над 470 милиона долара обезщетение от CNN. Съди ги за клевета

Тръмп обвинява телевизията, че се е опитала да използва огромното си влияние, за да го оклевети пред зрителите с цел да го победи в политически план

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Twitter

Той обвинява телевизията, че използва квалификации като "расист", "лакей на руснаците" и дори "Хитлер".


Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде жалба срещу Си Ен Ен за клевета и поиска обезщетение в размер на 475 милиона долара от медията, предадоха световните агенции, съобщава БТА.

 

Тръмп обвинява телевизията, че се е опитала да използва огромното си влияние, за да го оклевети пред зрителите с цел да го победи в политически план, гласи текстът на жалбата. В текста се допълва, че в последните месеци кампанията на Си Ен Ен за оклеветяване на Тръмп се е засилила, защото телевизията се страхувала, че той ще се кандидатира за президент догодина.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени