Тръмп иска от федерален съдия да принуди Туитър да възстанови акаунта му

Тръмп внесе иск в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Флорида за издаване на предварителна заповед срещу Туитър

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Pixabay

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от федерален съдия в щата Флорида да принуди Туитър да възстанови акаунта му, закрит от компанията през януари с аргумента, че има опасност той да бъде използван за подтикване към насилие, предаде Ройтерс.

 

Тръмп внесе иск в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Флорида за издаване на предварителна заповед срещу Туитър, твърдейки, че социалната мрежа е била "заставена" да премахне акаунта му от членове на Конгреса. Туитър и няколко други социални медии наложиха забрана на Тръмп да ползва платформите им, след като на 6 януари тълпа от негови поддръжници щурмува Капитолия.

 

Туитър "упражнява колосално, исторически безпрецедентно и дълбоко опасно за откритите демократични дебати равнище на влияние и контрол върху политическия дискурс в тази страна", посочват адвокатите на Тръмп в иска.

 

През юли Тръмп заведе дело срещу Туитър, Фейсбук и Гугъл, както и срещу шефовете им, за противозаконно заглушаване на изразителите на консервативни позиции.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени