Тръмп към Конгреса: Разследвайте изтеглянето от Афганистан

Няколко влиятелни републиканци призоваха за оставка или импийчмънт на Байдън.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Global Look Press

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че американските законодатели трябва да разследват операцията по изтеглянето на американските войски от Афганистан. Това се казва в изявление на републиканците, цитирано от АПсошиейтед прес.

 

Тръмп вярва, че Конгресът на САЩ трябва да създаде специална "комисия за разследването на неуспешното изтегляне на войски от Афганистан". Според него е необходимо "да се разбере какво се е объркало, защо са загинали толкова много войници и защо талибаните са разполагали с толкова много пари под формата на оръжия и военна техника".

 

 

"Няма съмнение, че трябва да се проведе разследване по този въпрос", подчерта Тръмп. Той смята, че подобни изследвания биха имали повече смисъл от дейностите, извършвани от специална комисия на Камарата на представителите на САЩ за разследване на щурмуването на Капитолия на 6 януари.

 

Джо Байдън с основание е критикуван за процеса на изтегляне на американските сили от Афганистан и евакуацията на американци, граждани на други държави и афганистански бежанци оттам. След атентата на 26 август на летището в Кабул, при който загинаха повече от 200 души, включително 13 американски военни, няколко влиятелни републиканци призоваха за оставка или импийчмънт на Байдън.

 

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени