Тръмп обеща безпроблемен преход на властта към Байдън

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп осъди щурма на Капитолия, призова за спокойствие и обеща да осигури безпроблемен преход на властта

Тръмп направи това във видеообръщение в Туитър, след като получи разрешение от социалната мрежа отново да може да публикува в нея. Платформата блокира профила му за 12 часа и обяви, че може да забрани достъпа му за постоянно, ако отново наруши правилата на платформата.
Във видео обръщението си той заяви:
"След като Конгресът е валидирал резултатите от изборите, новата администрация ще встъпи в длъжност на 20 януари. Моят фокус сега е насочен към осигуряването на плавен, подреден и безпроблемен преход на властта. Този момент изисква изцеление и помирение".
"Както всички американци съм възмутен от насилието, беззаконието и хаоса. Всички, нарушили закона, ще бъдат привлечени към отговорност", заявява американският президент в посланието, публикувано в Туитър. Тръмп похвали своите "прекрасни поддръжници" и им обеща:
"Нашето невероятно пътешествие едва започва".
Междувременно двама министри от кабинета на Тръмп подадоха оставки, несъгласни с ролята, която според тях е имал Тръмп за нахлуването на своите привърженици в сградата на Конгреса преди два дни във Вашингтон. Първа подаде оставка Илейн Чао, министър на транспорта, а днес тя е последвана от Бетси Девос, министър на образованието. 

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени