Тръмп предозиран: Нарече Орбан велик лидер на...Турция (ВИДЕО)

Орбан "граничил" с Русия, заяви още Тръмп, очевидно визирайки несъществуваща граница между Унгария и Русия

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Pinterest

Бившият американски президент Доналд Тръмп обърка лидерите на Турция и Унгария в предизборна реч в Ню Хемпшир в понеделник. "Има един човек, Виктор Орбан, някой чувал ли е за него?", запита Тръмп слушателите си. "Той вероятно е от най-силните лидери в света. Той е лидерът на Турция", каза бившият президент.

 

 

Тръмп добави, че "Орбан граничи с Русия", въпреки че нито Унгария, нито Турция имат граница с Русия. Тръмп и преди е хвалил Орбан и нарича стила му на управление "нелиберална демокрация".

 

Орбан бе първият европейски лидер, който подкрепи президентската кампания на Тръмп през 2016 г. и до последно твърдеше, че той е победил и на изборите през 2020 г. След като бившият президент получи наказателно обвинение, го призова да "продължи да се бори":

"Върнете се, г-н президент. Направете Америка отново велика и ни донесете мир", заяви Орбан на среща на Коалицията за консервативно политическо действие на САЩ по-рано тази година. 

Още от "Светът"

Предизборните обещания на Путин могат да костват на Русия $130 млрд.

Бюджетът на Русия вече е подложен на натиск от повишените военни разходи, предизвикани от войната, които тази година ще надхвърлят традиционно високите разходи за социално подпомагане

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени