Тръмп призова за бойкот на Coca-Cola

Причината е, че шефът на компанията отправи критики към приети от републиканците промени в изборното законодателство на щата Джорджия

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Getty Images

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп призова привържениците си да бойкотират продукцията на Coca-Cola, след като шефът на компанията отправи критики към приети от републиканците промени в изборното законодателство на щата Джорджия, съобщава Newsweek. Директорът Coca-Cola Джеймс Куинси заяви, че компанията е "разочарована от резултатите от гласуването по промените в избирателните закони на Джорджия".

 

В отговор Тръмп призова последователите си да бойкотират компаниите и организациите, които публично са изразили несъгласие с решението на контролирания от Републиканската партия законодателен орган на Джорджия. Сред тях са и авиокомпанията Delta и професионалната бейзболна лига на САЩ MLB.

 

Позицията на Coca-Cola предизвика масова реакция сред привържениците на Тръмп, които обявиха в социалните мрежи, че последват призива му да бойкотират компанията. Те започнаха да наричат Coca-Cola с наименованието Wokea-Cola, а някои писаха, че вече ще купуват Pepsi. Приетите законови промени предвиждат избирателите в Джорджия да представят удостоверение със снимка, за да гласуват по пощата.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени