Тръмп призова за преизбиране на бразилския президент Жаир Болсонаро, който подкрепя военнопрестъпника Путин

Според социологическите допитвания Болсонаро ще загуби вота от бившия президент Луис Игнасио Лула да Силва

Жаир Болсонаро и Доналд Тръмп
Жаир Болсонаро и Доналд Тръмп Източник: Flickr

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви днес своята "пълна подкрепа" за кампанията за преизбиране на сегашния бразилския президент Жаир Болсонаро, като го нарече "невероятен човек", предадоха световните агенции.

"Бразилският президент Жаир Болсонаро, този Тръмп на Тропиците, както го наричат, свърши отлична работа за прекрасния народ на Бразилия", заяви бившият американски президент в собствената си социална мрежа "Трут соушъл".

Крайнодесният лидер на южноамериканската държава е голям почитател на Доналд Тръмп, известен с невъздържаните си постове онлайн, провокативния си стил и многобройни гафове.

"Той е невероятен човек, който има пълната ми подкрепа", написа още републиканецът милиардер.

Президентските избори на 2 октомври са най-оспорваните в най-новата история на Бразилия. Според социологическите допитвания Болсонаро ще загуби вота от бившия президент Луис Игнасио Лула да Силва.

Мнозина се опасяват, че в случай на загуба Жаир Болсонаро ще оспори резултатите от президентските избори, което ще доведе до прояви на насилие, подобни на тези около и в сградата на Конгреса на САЩ във Вашингтон, с участието на привърженици на Тръмп през януари 2021 г.

Още от "Светът"

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Украинците свалиха руски стратегически бомбардировач Ту-22 на 300 км навътре в Русия (ВИДЕО)

Говорителят на ВВС на украинските въоръжени сили Иля Евлаш нарече унищожаването на Ту-22М3 "вендета за това, че руската стратегическа авиация атакува мирни градове, където загинаха цивилн

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени