Тръмп рязко промени реториката си след среща със Зеленски (ВИДЕО)

Преди два дни Тръмп призова за прекратяване на войната при всякакви условия

Зеленски и Тръмп
Зеленски и Тръмп Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Войната в Украйна трябва да приключи справедливо. Това заяви кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп след среща с украинския президент Володимир Зеленски.

 

На въпрос на журналист дали е променил мнението си след разговор с украинския лидер, Тръмп отговори, че е "научил много", но не е променил мнението си. "Президентът Зеленски и аз искаме тази война да приключи. И завърши справедливо. Мисля, че това ще се случи в точното време".

 

Тръмп отбеляза, че всички искат войната да приключи възможно най-скоро, но Зеленски, според него, иска справедлив край на войната. Републиканецът подчерта, че дори Путин иска войната да приключи и това е "добра комбинация".

 

"Така че искаме справедлива сделка за всички", каза Тръмп, но отново отказа да разкрие подробности за мирния си план.

 

Зеленски и Тръмп също се съгласиха, че руско-украинската война изобщо не е трябвало да започва.

 

Украинският президент изрази благодарност за "много продуктивната среща" с Доналд Тръмп с пост в социалните мрежи.

 

Реториката на Тръмп за войната в Украйна
Преди няколко дни реториката на Тръмп беше съвсем различна. Той не говореше за "справедлив мир". Тъкмо обратното - той обвини Зеленски, че не иска да сключи сделка с Русия при никакви условия, защото такава сделка все пак би била по-добра от войната.

 

А в началото на септември, по време на телевизионен предизборен дебат с Камала Харис, Тръмп отказа да каже дали смята, че победата на Украйна е добра за САЩ.

Още от "Светът"

Вашингтон не удовлетвори търсеното от Зеленски разрешение за удари в дълбочина на руска територия с американски ракети,

Американски и европейски представители отбелязаха с различна степен на тревога възможността евентуалното бъдещо правителство на Тръмп да намали рязко американската помощ за Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Байдън покани лидерите на над 50 държави за предоставяне на военна помощ за Украйна

Поканата беше отправена след като американският президент обяви нов пакет от помощ за Киев в размер на около $8 млрд., включващ системи за ПВО "Пейтриът", управляеми бомби с голям обсег и дронове

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени