Тръмп с възхвала на руските агресори: Те победиха Хитлер, победиха Наполеон

Той обвини Байдън, че "въвлича" Съединените щати във войната

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Shutterstock

"Ние сме заседнали в тази война. Ако съм президент, ще го направя, ще проведа преговори. Ще се измъкна оттам (от ангажмента към Украйна, бел. ред.). Трябва да се махнем. Байдън казва: "Няма да си тръгнем, докато не спечелим". И какво ще стане, ако те (руснаците, бел.ред.) победят? Войните са това, което те обичат да правят, те водят войни. Както някой ми каза онзи ден, те победиха Хитлер, победиха Наполеон. Това е, което правят, те се борят. И това е неприятно". Това заяви по време на предизборен митинг в Джорджия кандидатът за президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп.

 

Той обвини Джо Байдън и Камала Харис, че "въвличат" САЩ в тази война. "Те не могат да ни измъкнат. Наблюдавах го. "Ще спечелим. Ние ще спечелим", повтаря той това в продължение на три години", цитира Тръмп, цитиран от CNN.

 

Той отново нарече украинския президент Володимир Зеленски "най-добрият продавач на земята", който получава помощ за Украйна при всяко посещение в САЩ. Тръмп сравни и размера на помощта, предоставена на Украйна от САЩ и европейските страни. 

Още от "Светът"

Асошиейтед прес: Тръмп отказа да се срещне със Зеленски, за да обсъди "плана за победа"

Съдейки по изявлението на бившия президент, явноникой не му е казал, че Русия е загубила Кримската, Руско-японската, Първата световна война и войните в Афганистан

Прочетете повече прочетете повече

Украинското военно разузнаване освободи Волчанския агрегатен завод, стотици руснаци вероятно са унищожени (ВИДЕО)

Руснаците окупираха Волчанския агрегатен завод в началото на август. Смята се, че там са били базирани около 400 руски терористи. Не е ясно колко от тях са оцелели

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени