Тръмп съвсем откачи - обвини Зеленски, че не иска да капитулира пред Путин

Говорим за страна, която е заличена, невъзможно е да бъде възстановена, продължи с налудните глупости той

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Pinterest

"Продължаваме да даваме милиарди долари на човек, който отказва да сключи споразумение...След толкова много загинали всяко споразумение, дори най-лошото би било по-добро от това (положение), което имаме сега". Това поредно скандално и напълно налудно заявление каза Тръмп на предизборен митинг в Северна Каролина.

 

"Говорим за страна, която е заличена, невъзможно е да бъде възстановена", продължи Тръмп, визирайки обстановката в Украйна. "Ще са нужни стотици години, за да бъде възстановена. Дори и целият свят да се обедини, пак няма да се намерят достатъчно пари, за да бъде възстановена", продължи с налудностите си той.

 

Тръмп разкритикува и президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за продължаващата им подкрепа за Киев и даде знак, че ще спре помощта на САЩ за Украйна, ако спечели нов мандат в Белия дом на президентските избори на 5 ноември.

 

"Те няма да се задоволят, докато не изпратят американски деца", твърди Тръмп. "Няма да пращаме наши войници оттатък океана", каза Тръмп по повод несъществуващ казус. Никой, никога не е дори споменавал възможността за изпращане на американски войници в Украйна. 

 

Кандидатът на републиканците започна атаката си срещу Украйна с препратка към наскоро споделени от Зеленски критики към Тръмп и кандидата му за вицепрезидент Джей Ди Ванс, посочва Асошиейтед прес.

 

Украинският лидер, който е в САЩ за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН, каза пред "Ню Йоркър", че Ванс е "твърде радикален" в предложението си Украйна да отстъпи територии под руски контрол и че Тръмп "всъщност не знае как да спре войната дори и да си мисли, че знае".

 

Очаква се днес Байдън да приеме Зеленски в Белия дом. Украинският лидер възнамерява да представи своя "план за победа" срещу Русия. Предвидени са и негови срещи с членове на американския Конгрес.

 

Зеленски възнамерява в рамките на посещението си в САЩ да се срещне и с Тръмп. Но по данни на Politico подобен разговор на този етап е малко вероятно да има, а Асошиейтед прес в сряда напълно отхвърли тази възможност, като се позова на човек от обкръжението на самия Тръмп. 

Още от "Светът"

Байдън покани лидерите на над 50 държави за предоставяне на военна помощ за Украйна

Поканата беше отправена след като американският президент обяви нов пакет от помощ за Киев в размер на около $8 млрд., включващ системи за ПВО "Пейтриът", управляеми бомби с голям обсег и дронове

Прочетете повече прочетете повече

САЩ: $8 млрд. помощ за Украйна и нов тип бомби, за да "спечели войната"

Помощта ще осигури на Украйна допълнителна противовъздушна отбрана, безпилотни въздушни системи и боеприпаси въздух-земя, а също ще укрепи отбранителната индустриална база на страната

Прочетете повече прочетете повече

САЩ, Франция и други страни официално призоваха за спиране на огъня по израелско-ливанската граница за 21 дни

Приканваме за незабавно спиране на боевете по цялото протежение на ливанско-израелската граница, за да се даде шанс за постигане на дипломатическо споразумение, се казва в съвместното изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени