Тръмп си призна пред Fox News: Щях да "позволя" на Русия да окупира част от Украйна, за да избегна войната

Той заяви това в интервю пред водещия от Fox News Шон Хенити

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Pixabay

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че на мястото на Джо Байдън, би се договорил с Русия, за да предотврати пълномащабна инвазия в Украйна дори с цената на окупиране на допълнителни украински територии. Това съобщи "Европейска правда".


В интервю пред водещия от Fox News Шон Хенити, коментирайки събитията в Украйна, Тръмп припомни как при предишните американски президенти Русия е окупирала части от Грузия и Украйна, а по времето на Байдън дори получила "шведска маса".

 

"А при Тръмп те, руснаците, не завзеха нищо. Защото Путин знаеше, че никога нямаше да има възможност да направи това. И това се случи дори без споразумение. Мога да го направя отново. В най-лошия случай бих могъл да се съглася, че те (руснаците, бел. ред.) ще завземат нещо. Знаете, че (в Украйна) има определени области, които са рускоезични, откровено казано, но би могло да се постигне споразумение", обясни 45-ият президент.

 

Както отбеляза The Daily Beast, когато Шон Хенити публикува в понеделник вечер откъси от интервюто с Тръмп в своята телевизионна програма, там са били изрязани откъсите, в които бившият президент заявява, че би се договорил с Русия като й се позволи да завземе определени части от Украйна.

 

Вместо това, малко след като Тръмп казва: "Бих могъл да направя това (да преговарям)", аудиото продължава на мястото, където бившият американски президент се оплаква, че "Китай вече не уважава САЩ".

 

По-рано Тръмп, който сега е основният претендент за участие в президентските избори в САЩ от Републиканската партия, заяви, че може да реши войната в Украйна за 24 часа, като уреди лични преговори между Зеленски и Путин.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени