Тръмп за САЩ: Това е комунистическа държава

Тръмп коментира поредната цензура на социалната мрежа Фейсбук

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Shutterstock

Бившият американски президент Доналд Тръмп предупреди, че САЩ се превръщат в комунистическа държава със строги правила за цензура, съобщава "Фокус". Тръмп коментира решението на социалната мрежа Фейсбук да премахне негово интервюто, публикувано на страницата на снаха му Лара. Последната сподели на страницата си видео с негово участие.

 

"Никой никога не е мислил, че в нашата страна ще се случи това, което се случва сега. Това е пълна цензура. Правиш изявление относно избори или медицински проблеми или Хънтър Байдън и ако не им хареса, полудяват", каза Тръмп.

Той добави, че липсата на дебат е разочароваща. "Преди правиш изявление, те правят своето, имаше дебат и накрая се избираше победител".

 

Според него действията на Фейсбук са насочени към цензуриране на свободата на словото. "Това е комунистическа държава", заключи Тръмп. На бившия президент на САЩ е забранен достъпът до повечето социални мрежи, след като компаниите "взеха предвид риска Тръмп да предизвика по-нататъшно насилие след щурма на Капитолия на 6 януари".

 

 

Още от "Светът"

Македонският вицепремиер Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности

На въпрос за сътрудничеството с Гърция вицепремиерът Димитров посочва, че Преспанският договор е бил не само решение на въпроса за името, а и инвестиция в стабилността на региона

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени