Тръмп за управлението на Байдън: Лошо представяне при разрешаването на кризата с горивата

Кибератаката срещу Colonial Pipeline вече доведоха до спирането на половината бензиностанции в Джорджия, Южна и Северна Каролина и Вирджиния

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Shutterstock

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува действащия шеф на Белия дом Джо Байдън и неговата администрация за лошо представяне при разрешаването на кризата с горивата поради хакерската атака срещу петролопроводната компания Colonial Pipeline. Това се казва в изявление, публикувано от пресслужбата на бившия президент, информира ТАСС.

 

"Джо Байдън накара сина си Хънтър да отговаря за енергийния ни сектор с целия си опит в Burisma (украинската енергийна компания, за която се смята, че е корумпирала Хънтър Байдън, бел.ред.) Дори американският енергиен секретар Дженифър Гранхолм се провали", посочва той. Тръмп отбеляза, че ако подобно нещо се беше случило по време на неговия мандат като президент на САЩ, медиите "щяха да организират истинска национална репресия“.

 

Кибератаката срещу Colonial Pipeline вече доведоха до спирането на половината бензиностанции в Джорджия, Южна и Северна Каролина и Вирджиния. Ситуацията се влошава от факта, че шофьорите поради опасения от недостиг на гориво се презапасяват за бъдеща употреба, като го пълнят не само в резервоара на автомобилите си, но и във всякакви контейнери.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени