Тръмпистът и председател на Камарата на представителите Майк Джонсън е един от най-мощните съюзници на военнопрестъпника Путин

Киев зависи от противовъздушната отбрана, която от своя страна зависи от американската помощ

Доналд Тръмп и Майк Джонсън
Доналд Тръмп и Майк Джонсън Източник: Колаж/Zonanews

Руските войски не спират да атакуват Украйна. Киев зависи от противовъздушната отбрана, която от своя страна зависи от американската помощ. Тази помощ сега е заложник на председателя на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън, който "е един от най-мощните съюзници на руския президент Владимир Путин", пишат за  CNN  Амелия Глейзър и Марси Шор.

 

"В Киев всички са свикнали с войната. Те не могат да я пренебрегнат, но са свикнали с ритъма на живота, оформен от комендантския час и въздушните атаки, които могат да прекъснат всичко във всеки един момент. Те знаят, че дебатът дали Западът може да успокои Путин, като го увери, че НАТО никога няма да се разшири, или дали Украйна сега трябва да вдигне бялото знаме и да преговаря, е безсмислен. Путин и неговите съюзници възприеха политиката на унищожение, в името на самото разрушение. А украинците знаят, че нито преговори, нито капитулация са възможни. Те са решени да продължат да живеят", се казва в статията.

 

Киев има най-добрата противовъздушна отбрана в Украйна, а държавата не разполага с ресурси, за да осигури същата защита за други градове. Отбелязва се, че по време на една от последните атаки срещу Киев - на 21 март - украинските военни са свалили всички цели.

 

Адмирал Роб Бауер, председател на военния комитет на НАТО, застанал пред публика на Киевския форум за сигурност няколко часа по-късно, отбеляза, че украинската противовъздушна отбрана е свършила впечатляваща работа тази сутрин, прихващайки всяка ракета, изстреляна по Киев.

 

"Няма нещо, което да не можеш да направиш. Единственото, от което се нуждаете, е нашата помощ", каза той. Но нова помощ не идва, отбелязват авторите на колонката на сайта на CNN. Съединените щати всъщност прекъснаха доставките за Украйна, а противовъздушната отбрана бързо изчерпва запасите от боеприпаси. Въпрос на седмици или дни е те да свършат.

 

"Лоялният на Тръмп (който не спира да хвали Путин) Майк Джонсън, държи 42 милиона души за заложници в Украйна. В цяла Украйна децата постоянно биват погребвани под развалините, убивани от ракетни атаки на Кремъл. Украинците знаят, че животът им зависи от това дали Джонсън ще внесе допълнителен законопроект за националната сигурност в Камарата на представителите.

 

Авторите отбелязват, че в Полша, Литва, Латвия и Естония знаят, че животът им също зависи от това. Те осъзнават, че войната може да премине границите им по всяко време и че украинците също се бият за тяхата свобода. И французите, и германците също бавно започват да разбират, че "сме на прага на трета световна война".

 

"Путин, със своите петродолари, има много повече военни ресурси от Украйна. Нещо повече, той не се колебае да сложи ръка на националното богатство на Русия – или да залее цялото й население с кръв. Когато животът на другите хора не означава нищо за вас, вие сте с развързани ръце", заключават авторите.

Още от "Светът"

Тревожно: Москва опитва да вкара проруски имена в евролистите в цяла Европа

Стотици хиляди евро от Русия са отишли в ръцете на политици от Германия, Франция, Полша, Белгия, Нидерландия и Унгария, които настояват да не се изпраща оръжие на Украйна като най-добрия начин за бързо приключване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Великобритания подготви два военни кораба за Украйна

Британското министерство на отбраната заяви, че миночистачите, които в Украйна ще се наричат ​​"Чернигов" и "Черкаси", "ще представляват критична способност за Украйна в бъдещата й защита на нейната брегова линия"

Прочетете повече прочетете повече

Европейският парламент прие предложението на Андрей Новаков камионите да се обработват за 60 секунди на границите

Резолюцията идва като мярка за премахване на километричните опашки по границите след многократни призиви и инициативи за намиране на трайно решение на проблема и осигуряване на достойни условия за труд на шофьорите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени